Bliv klog på Proptech

For fjerde år i træk samler Ejendomsmessen igen aktører fra hele ejendomsbranchen for at dele viden, nye løsninger og netværke. Proptech og det store digitale potentiale er et af de primære fokusområder, når hele branchen mødes i Brøndby Hallen den 22.-23. april. 

PropTech er et af de helt store buzz words i ejendomsbranchen. PropTech handler om koblingen mellem ejendomsbranchen og teknologi – og muligheden for at bruge digitale løsninger i drift og vedligehold af ejendomme. Det kan være alt fra lys- og varmesensorer, til digitale platforme, som samler viden om eksempelvis ressourceforbrug i bygninger. Det er løsninger, der muliggør ressourcebesparelser, men også baner vejen for bedre service og øget komfort i ejendomme – og dermed bidrager til en bedre bundlinje.

Det har de seneste år været en hurtigt voksende international markedstendens, som flere af de store spillere, inden for ejendomsbranchen i stigende grad, er ved at tage til sig – og flere eksperter peger i dag på, at de nye teknologiske og digitale muligheder vil revolutionere hele ejendomsbranchen de kommende år. Kigger man herhjemme er det dog endnu ikke en trend, som rigtig har taget fart. Dette til trods for, at vores digitale infrastruktur og nemme adgang til data gør det nemmere at udvikle nye digitale løsninger i Danmark end mange andre steder i verden.

Netop de digitale markedstendenser og potentialerne ved at integrere PropTech i ejendomsbranchen er derfor på dagsordenen, når dette års Ejendomsmesse løber af stabelen den 22.-23. april i Brøndby Hallen. I samarbejde med Foreningen PropTech Denmark sætter Ejendomsmessen nemlig fokus på, hvordan den danske ejendomsbranche kan udvikle, integrere og kapitalisere på Proptech-bølgen.

Der vil over de to dage være mulighed for at møde Proptech-frontløbere og få sparring til, hvordan man selv kan komme i gang. Under messen vil der være et større område, hvor flere startups vil vise deres Proptech-løsninger i real time.  Desuden vil der i løbet af de to dage være en række oplæg og debatter, som sætter fokus på Proptech.

Der er også andre inspirerende temaer på dette års Ejendomsmesse. Udover Proptech, er der igen i år blandt andet fokus på miljø og på sikkerhed, og herunder hvordan adgangskontrol og overvågning kan øge beboersikkerhed, der også er nogle af de helt store trends inden for ejendomsbranchen anno 2020. Inden for begge temaer vil der således være være en lang række udstillere, som demonstrerer nye løsninger, og flere seminardebatter, som vil inspirere til ny viden og indsigt.