Seniorboligfælleskabskoncept danner rammer for det gode seniorliv

På Ejendomsmessen fortæller Nicolai Irminger Axholm, Transaktionschef hos Tetris A/S, om Agorahaverne, der er et boligkoncept for seniorer med fokus på miljømæssig, social og økonomisk bæredygtighed.

Seniorer er en af Danmarks hurtigst voksende befolkningsgrupper. Vi lever længere, er mere aktive og stiller også højere krav til seniortilværelsen end tidligere tiders ældre. For at imødekomme det stigende antal seniorers behov for attraktive boliger har Tetris udviklet Agorahaverne — et seniorboligfællesskabskoncept, der imødekommer seniorernes ønsker om bæredygtige og fælleskabsorienterede boliger som ramme for det gode seniorliv.

Stor interesse for fælleskabsorienterede boformer blandt seniorer
Agorahaverne-konceptet er udviklet af Tetris A/S i samarbejde med forskere fra Københavns Universitet, antropologer og diverse rådgivere. På Ejendomsmessen fortæller Nicolai Irminger Axholm, Transaktionschef hos Tetris A/S, om baggrunden for konceptet, de første projekter og løfter sløret for de kommende års udviklingsplaner.  

”Agorahaverne imødekommer et stort boligbehov i markedet, og vi oplever stor interesse for boligerne, der er bygget til at opnå DGNB Guld-certificering, hvilket både sikrer dokumenteret bæredygtighed, høj byggekvalitet, og det sikrer, at beboernes hverdag er tænkt i fra starten,” fortæller Nicolai Irminger Axholm.

”Agorahaverne baserer sig på tre overordnede bæredygtighedskriterier, hvor den miljømæssige bæredygtighed blandt andet kommer til udtryk ved, at Agorahaverne er bygget med miljøvenlige materialer, hvor træ spiller en stor rolle. Den sociale bæredygtighed kommer til udtryk ved konceptets fælleskabsorienterede fokus, mens den økonomiske bæredygtighed blandt andet adresseres ved den prisvenlige husleje, men også byggeriets robusthed og tilpasningsevne,” afslutter Nicolai Irminger Axholm.   

I foråret 2022 købte NREP en portefølje på 8 Agorahaver, der består af 500 boliger, som skal realiseres indenfor de kommende to år.  

Kort om Tetris A/S
Tetris A/S’ DNA er at udvikle ærligt kvalitetsbyggeri – uanset om det er boliger til børnefamilien, bæredygtige boligfællesskaber til voksne, nye moderne firmadomiciler eller transformation af gamle industribygninger, så de bliver funktionelle kontorer. 

Kort om Ejendomsmessen
Ejendomsmessen løber af stablen 1. og 2. juni i Brøndby Hallen og samler hele byggeriets værdikæde til to dage med fokus på renovering, nybyggeri og ejendomsdrift. I år er det tredje gang, at Ejendomsmessen finder sted i Danmark, og sidste gang slog over 2500 besøgende vejen forbi.