ET VASKERI TIL FORSKEL

Beskrivelse

I Brabrand kan man finde et helt usædvanligt vaskeri, som danner rammen om et vigtigt arbejdsfællesskab, for mennesker med udviklingshandicap.

Vaskeriet modtog den 19. november 2019 Muskelsvindsfondens Plads til Forskelle pris, som på fornem vis blev uddelt af Carpark North. Med prisen følger 150.000 kr. som Carpark North i samarbejde med VRS, NOVA og Grøn samlede sammen under sommerens Grøn Koncert.

Tilbage i 2017 donerede Nortec vaskemaskiner og tørretumblere til foreningen, der ligger bag det helt ualmindelige vaskeri. Her er det udviklingshæmmede du møder, når du afleverer dit vasketøj og Nortec varetager løbende service, så vaskeriet altid kører optimalt.

Ideen bag initiativet er, at Vaskeriet skal fungere som en øvebane. Gennem deres arbejde udvikler de udviklingshæmmede mod, evner og drømme til at finde sig tilrette på en arbejdsplads. Samtidig danner Vaskeriet rammen om et stærkt fællesskab, som gør en stor forskel i lokalområdet, ved Brabrand. Vaskeriet knytter bånd mellem beboerne i boligforeningen, bygger bro over fordomme, og modvirker ensomhed.