Niels Jakubiak Andersen

Adm. direktør, grundlægger af Næste

28.september 2023, kl. 10.15-10.45 på Scenen

Små skure og sociale rum, stort potentiale for cirkulær økonomi

Der opføres hvert år i nærheden af 500.000 kvadratmeter skure i danske ejendomskomplekser. Derfor er det et godt sted at komme i gang med genbrugsmaterialer i stor skala. Samtidig er der store muligheder i at udvide folks bevidsthed om, hvad skure egentlig kan være – både i social, funktionel og i æstetisk forstand.

Ideen om at bygge arkitekttegnede skure af genbrugsmaterialer opstod, da grundlægger Niels Jakubiak Andersen i 2018 var partner i Krydsrum Arkitekter. På Ejendomsmessen vil han dele sin vision om at ændre den måde, vi forbruger vores ressourcer, designer og bygger samt samarbejder på i bygge- og anlægsbranchen.

Niels Jakubiak Andersen kom selv i gang med at udvikle sine ideer hjælp fra store samarbejdspartnere som Enemærke og Petersen og Tscherning samt det almene boligselskab Lejerbo, og der blev udviklet en egentlig forretnings-case. Da Realdania i 2019 støttede projektet igennem ”Circular Construction Challenge” skabte det fra begyndelsen mulighed for at teste løsninger og tænke industrielt. I slutningen af 2019 kunne Niels Jakubiak Andersen gå i markedet med sin selvstændige virksomhed, Næste.

I dag er virksomheden alene på det danske marked for bæredygtigt producerede skure og omsætningen rundede i 2022 10 millioner kr. med en stadigt voksende kundekreds, der også tæller pensionskasser og store investeringsselskaber.

I dag er Næste både FSC og B-Corp certificeret og har etableret sin egen fabrik i Gadstrup syd for Roskilde.

Niels Jakubian Andersen er uddannet fra Det Kgl. Kunstakademis Arkitektskole. I dag er han medlem af Byggeriets Handletank for Bæredygtighed, medlem i DI’s udvalg for miljøpolitik og cirkulær økonomi. Han er desuden ekstern censor på uddannelserne under Det Kgl. Danske Kunstakademis Skoler for Arkitektur, Design og Konservering, Designskolen Kolding og Arkitektskolen Aarhus.

Læs mere: naeste.dk