Anna-Mette Monnelly

Senior Bæredygtighedsspecialist hos Søren Jensen Rådgivende Ingeniører

28.september. 2023, kl. 12.30 – 13.00 på Scenen.

Hvad er et materialepas?

Byggebranchen står ifølge FN for 28 procent af det kemiske forbrug på globalt plan. Byggeri er med andre ord klodens største slutmarked for kemikalier. For at give bedre indsigt i, hvad de byggematerialer som ejendomsudviklere indkøber indeholder, er der nu et såkaldt materialepas på vej. Materialepasset vil gøre det lettere at vælge miljørigtige og genbrugsvenlige materialer.

Materialepasset indgår i øjeblikket i et pionérprojekt i samarbejde med Home.Earth.

Materialepasset skal udfyldes af producenten og kan rumme informationer om blandt andet indhold af kemikalier, afgasning til indeklima, hvorvidt byggevaren kan re-cirkuleres ved nedrivning eller renovering. 

Materialepassets parametre anvender europæiske standarder og er forberedt til det europæiske marked. Det kan bl.a. gøre det nemmere for byggeriets aktører at indsamle valideret data til fire ud af de seks klima- og miljømål i EU Taksonomien.

En af de helt centrale aktører bag materialepasset er arkitekt Anna-Mette Monnelly. Hun vil på Ejendomsmessen give dig baggrunden for Materialepasset, og hvordan det vil fungere i praksis.

Mød hende på Ejendomsmessen den 28. september kl. 12.30-13.00 og bliv klogere på, hvad Materialepasset kommer til at betyde for din virksomhed og byggebranchen som helhed.

Anna-Mette Monnelly er arkitekt og uddannet fra Kunstakademiets Arkitektskole. Desuden har hun læst på MIT i Boston. Efter 7 år i NCC, hvoraf de sidste 5 var som bæredygtighedschef, var hun sustainability director i NREP. Pr. 1. september 2023 tiltræder Anna-Mette som senior bæredygtighedsspecialist hos Søren Jensen Rådgivende Ingeniører.

Hun har desuden undervist i bæredygtighed og arkitektur på DIS i København, og er aktiv i udvalgsarbejde.

Anna-Mette Monnellys arbejde er funderet i en dyb interesse og respekt for materialers egenskaber, og den sammenhæng, hvori de indgår i mekaniske løsninger, bygningers samspil med kontekst og påvirkning på drift og vedligehold. I en årrække har hun arbejdet som bæredygtighedskonsulent på en større tegnestue i USA med fokus på implementering af bæredygtige løsninger.  

Læs mere om Materialepas: materialpass.org