Lars Bloch

Chefprojektudvikler, Jernbanebyen

27. september 2023, kl. 12.30-13.00 på Scenen

Bæredygtig byfornyelse

Lars Bloch er manden, der har stået i spidsen for nogle af Danmarks mest spændende og innovative byudviklingsprojekter i de seneste ti år. Tidligere har han sat sin signatur for kvalitet, kreativitet og bæredygtighed på markante bydele som Musicon i Roskilde og Høje Taastrup C. Aktuelt er han chefprojektudvikler på et af Danmarks mest ambitiøse byudviklingsprojekter, Jernbanebyen, som er den sidste store brik i byudviklingen i det sydlige  København.

I dag vil han dele ud af sin store viden og give et kig ind i, hvordan Jernbanebyen, som en af de første bydele bliver DGNB-certificeret på både område- og bygningsniveau.

Med Jernbanebyen, hvor grundejerne er DSB Ejendomsudvikling, Freja Ejendomme og Banebykonsortiet, er ambitionen at udvikle det 365.000 kvm store til en ny grøn og urban bydel midt i København.

Jernbanebyen skal bringe nyeste viden om miljø- og klimateknologier i spil og fremme byens cirkulære kredsløb og deleøkonomi. Derfor udvikles den nye bydel på bæredygtige og klimavenlige principper. Ambitionen er, at Jernbanebyen skal bygges med løsninger, der kan bidrage til at fremme Københavns overordnede klimamål og desuden gøre bydelen i stand til at imødekomme fremtidens klimaudfordringer.

Lars Bloch er uddannet jurist og har speciale i planloven, forvaltningsret og fast ejendom, herunder speciale i kommuners salg af fast ejendom, regulering og muligheder. Han har også været medlem af byrådet i Gladsaxe. Det giver ham den styrke, at han kan se en sag fra både den politiske side og fra udviklerens side og skabe en god dialog mellem parterne.

Læs mere om Jernbanebyen: jernbanebyen.dk