Maja Højgaard

Viceborgmester, Brøndby Kommune

27. september. 2023, kl. 08.00-10.00, VIP Arrangement samt kl. 10.30-10.45 på Scenen.

Fremtiden banker på i Brøndby

Maja Højgaard er en ambitiøs, alsidig og passioneret personlighed, der har opnået succes inden for flere forskellige områder.

Maja Højgaard er uddannet læge og arbejder i kirurgien ved siden af sit politiske virke. Hendes interesse for samfundsforhold og politik førte hende til at stille op til regionsrådet i Region Hovedstaden, hvor hun gjorde en stor indsats for at forbedre sundhedsvæsenet. Blandt andet sad hun i flere dommerkommitéer og politiske følgegrupper for de store nye hospitalsbyggerier, hvor bæredygtighed og helende arkitektur var i højsæde. Hun var formand for dommerkommitéen, der afgjorde arkitektkonkurrencen for det netop indviede Bodil Eskesen Center for neurorehabilitering under Rigshospitalet Glostrup.

I dag er Maja Højgaard valgt som viceborgmester i Brøndby. Hun er medlem af Socialdemokratiet, som har absolut flertal i Brøndby kommunalbestyrelse. Klima er en af hendes mærkesager, og hun har fokus på at skabe en mere bæredygtig og inkluderende kommune.

Med det ambitiøse byudviklingsprojekt Fremtidens Brøndby Strand, er hun kommet helt tæt på de mange udfordringer og muligheder, som en nytænkende byfornyelse åbner op for. For Maja er den fysiske indretning af byrummet helt afgørende i kampen mod ulighed og for en sundere by for alle.

Formålet med Fremtidens Brøndby Strand er at skabe en sammenhængende bydel med stærke lokale fællesskaber, ny bymidte, rekreative grønne og blå områder, ny skole og et bredt udbud af boliger. Udviklingen foregår lige nu og de næste tyve år.

Maja Højgaard vil denne morgen byde velkommen til Brøndby og til Ejendomsmessen 2023.

Foto: Maria Sattrup