Mette Quist

Underdirektør for ESG, EjendomDanmark

27. september. 2023, kl. 11.00-11.30

Grøn omstilling skal i øjenhøjde

Den bæredygtige omstilling i byggeriet er svær for alle, men for de mindre aktører i ejendomsbranchen kan den virke uoverskuelig.

Mette Quist, der er underdirektør med ansvar for ESG og bæredygtighed for brancheforeningen EjendomDanmark, vil på Ejendomsmessen tale om, hvor vigtigt det er, at vi får rammevilkår, der gør grøn omstilling lettere og langsigtet, og at vi også får udviklet løsninger i øjenhøjde til de mindre ejendomsbesiddere. Lovgivningen og støtteordninger skal være gennemskuelige og forståelige, og der skal være økonomiske fordele ved grønne investeringer.

I sit tidligere job hos Rådet for Bæredygtigt Byggeri (tidligere Green Building Council Denmark) var hendes rolle i høj grad at opbygge bevidsthed om bæredygtighed i den danske bygge- og ejendomsbranche og skabe et fælles sprog for det. ”DGNB-certificering” er et af de ord, som Mette Quist har fået bragt ind i ejendomsbranchen – og som alle i dag ved, hvad betyder.

Mette Quist har åbnet branchens øjne for til at bæredygtighed er noget, vi skal måle på og dokumentere. Nu vil hun sikre, at vejen til den nødvendige transformation bliver lettere og mere håndterbar. Samtidig arbejder hun for at fremme en mere helhedsorienteret opfattelse af bæredygtighed i branchen end blot at have fokus på CO2.

Læs mere Ejendomdanmark.dk