Niklas Nolsøe

Markedsudviklingsdirektør, direktør for design, Lendager Group

27. september 2023, kl. 11.45-12-15 på Scenen

Bæredygtighed og genanvendelse – byggeriets nye DNA

Tænk, hvis vi kunne bygge med affald uden at gå på kompromis med kvalitet, æstetik og pris.

For nogen lyder det nok som en utopi, men ikke for Niklas Nolsøe, en af Danmarks mest visionære tænkere, når det kommer cirkulært byggeri. Som markeds- og designchef i Lendager Group, Danmarks førende bæredygtige tegnestue, har han gjort det til sit speciale altid at tænke i genanvendte byggematerialer i bygge- eller renoveringsopgaver. Målet er intet mindre end at gentænke arkitekturen og revolutionere den måde vi bygger på. Målet er den højst opnåelige miljømæssige bæredygtighed, nemlig at bruge langtidsholdbare byggematerialer, der tilmed kan genanvendes.

For den arkitektuddannede Niklas Nolsøe er der ingen tvivl om, at bæredygtighed skal være en del af byggeriets DNA. For blot at nævne nogle eksempler, som andre ville anse for febervildelser, har Lendager Group opført byggerier med genanvendt affaldsbeton, affaldstræ fra metrobyggeriet og svamperamt tømmer. Byggerierne er endda holdt inden for den samme økonomiske ramme som traditionelt nybyggeri.

Lendager står også bag byggeriet af det enestående byggeri af kontor-højhuset TRÆ i Aarhus, som med sine 78 meter og 20 etager i 2024 står færdigt som Danmarks højeste træhus – og samtidig som et af de højeste i verden. Foruden træ bruges genbrugsmaterialer som udtjente vindmøllevinger og affaldstekstiler.

Niklas Nolsøe vil også tale om, hvordan brugen af cirkulære materialer påvirker en ejendomsværdi positivt.

lendager.com